torstai 6. helmikuuta 2014

Porto Alegre ja tulo Floripaan

Porto Alegre oli kuuuuuuma! Liian kuuma. En tykännyt.
Siellä ei tuullut, ja parhaimmillaan lämpö oli 39 astetta, arvatkaa virtasko hiki? Voin kertoa että KYLLÄ!
Muuten ihan ok kaupunki, ei niin paljoa sielläkään nähtävyyksiä, jotain plazoja (aukioita), shoppailua ja kirkkoja.
Piti olla siellä kaksi yötä, mut tehtiin kaikki jo päivässä, niin aateltiin sit lähteä samantien eteenpäin.
Meillä oli siellä myös couchsurfing majoitus, ja talon turvamiehen kanssa opeteltiin portugalia illalla, kun odotettiin että meitin couch tulee kotiin. Haha, ei ollut helppoa.
Tääl tosiaan huomaa kuinka paljon helpompi oli espanjankielisissä maissa kommunikoida, kun puhuu espanjaa itse. Mutta täällä, välillä noi ymmärtää vähän, välillä ei mitään. Joten ollaan yritetty vähän muutamia sanoja jo opiskella portugalia. Toisaalta niin samaa kuin espanjan kieli, mutta lausuvat kaiken ihan eri tavalla.

Eilen illal tosiaan mentiin bussiasemalle 20 aikaan, toivoen että saadaan liput Florianopolikseen yöbussilla. Saatiin Viimiset paikat bussiin, joka lähti 00.30! Onneksi päästiin kuitenkin vielä kyytiin, muuten ei tiedetä mitä oltais tehty. Matka kesti kuutisen tuntia ja maksoi 70 realia (jaa kolmella niin saat euroja, suunnilleen).

Tää kaupunki on ihan mahtava, vaikka ollaan oltu täällä vasta pari tuntia. Ja suuren osan tekee meitin host täällä. Nuori poika, asuu vielä perheensä kanssa. Mutta ei ole ihan köyhimmästä päästä tämä perhe, uima-allas ja kaikki kotona, 7!!! koiraa, äiti kokkailee meille ja mitä kaikkea. Myöhemmin päästään ilmeisesti heidän rantakotiin, jossa tullaan nukkumaan. Ei siis voi valittaa! :)
Käytiin tekemässä jo pieni lenkki kaupungilla ja sieltä löytyi ihania kauppoja, vielä parempi, että nyt kaikissa kaupoissa on alennusmyynnit kaiken lisäksi. Rinkka tulee täyttymään, toivottavasti :)

Florianopolis on osa mantereella ja osa on saarella. Me ollaan nyt tällä saaren puolella....ja niin, lämpöä tulee oleen tänäänkin, sillä käveltiin kymmenen aikoihin kaupungilla ja silloin mittari näytti jo 30!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti