maanantai 3. helmikuuta 2014

Rajanylitys Uruguay-Brasilia

Aamul otettiin minibussi terminaalille, koska satoi taas mukavasti. Sieltä tunnin bussimatkan jälkeen oltiin Chuy:ssa. Pienehkö kylä, joka on sekä Uruguayn että Brasilian puolella.

Bussiasemalta kun lähdettiin, niin käveltiin "rajalle", tai niin luultiin. Sillä oltiin luettue että rajalle pitää kävellä noin kilsan matka. Huomattiin posti, ja meillä oli vielä kortit lähettämättä, joten eikun sisälle. Siellä sitten virkailijan kanssa juteltaessa huomattiin, että oltiinkin jo Brassien puolella :D eli siellä on yks avenida (katu), joka jakaa maat erilleen. Aika helppo loikkaus ;)

Sitten yritettiin etsiä Uruguayn tullia, että saadaan passiin leimat poistumisesta. Hmmm, ei oltu sitten tajuttu...eikä meidän bussikuljettajammekaan kysellyt Chuyihin tullessa, että tarviiko jonkun pysähtyä tullissa, joku joka ylittää rajan.
Sillä bussi vei meidät keskustaan ja sieltä me sit jouduttiin kävelemään 1-2 kilsaa tullille takaisinpäin. Oishan sitä taksinkin voinut ottaa, mutta ei juuri sillä hetkellä tullut vastaan, niin mehän käveltiin. Niin ja löydettiin Uruguayn puolen postikin...joten kortit lähti oikeasta maasta :)
Tullissa leimat passiin, kävely takaisin ja sit mentiin syömään Uruguayn puolella yhteen hotellin ravintolaan, nimi Hotel Plaza, tms. En suosittele. Mun ruoka joku pakastepihvi, hyi!..mut melkeinpä nettiyhteyden takia sinne mentiinkin.

Siitä sitten vielä pari korttelia kävelyä Brassien puolella bussiasemalle, josta lähdettiin matkaan ja ne onneks sentään osas pysähtyä Brasilian puolen tullissa ;) eikä meitin ees tarvinnu itse käydä leimaamassa passeja, kuljettaja teki sen meitin puolesta.

Matka Pelotasiin kesti melkein viisi tuntia. Ja koko matka oli jatkuvaa pysähtelyä. Joko joku jäi kyydistä pois tai sitten joku nousi kyytiin. Kyllä tuli taas ikävä muiden maiden pitkän matkan busseja, jotka menee expressinä paikasta A paikkaan B.

Pelotasiin kun tultiin, niin oli niin musta.rykelmä pilviä päällä ja vettä tuli enemmän kun Est... Takapuolesta!!! Ihan siis älyttömästi satoi.
No, otettiin taksi terminaalista ja tultiin kahden Couchsurfin tytön luo, jotka opiskelee täällä elokuva-alaa.

Nyt nukkumaan, huomenna ehkä pieni kierros kaupungilla ja sitten matka kohti Porto Alegrea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti