tiistai 24. joulukuuta 2013

Buenos dias Cusco!

Yö meni välillä viileästi, välillä hikoillen. Olin laittanut kunnolla vaatetta päälle, kun illal oli kylmä, mut sit jossain vaiheessa tulikin älyttömän kuuma. En tiedä heräilinkö lämmönvaihteluihin vai siihen, kun välillä oli raskasta hengittää, korkeudesta johtuen.
Heräsin siinä seitsemän maissa, eli kyl täs alkaa varmaan saamaan jo tän maailmanpuoliskon aikataulusta kiinni.

Meitin hostellissa on ilmainen aamiainen, joka tänään sisälsi: teetä, kahvia, mehua, hedelmää, sämpylää, guacamolea..varmaan vähän vaihtelee päivittäin. Ja mä join elämäni ekan kokateen, maistu melkeinpä vaan vihreältä teeltä, mutta kyllä uskon et se vähän helpotti tuota päässä olevaa pientä paineen tuntua. 
Ne jotka ei tiedä, niin paikalliset vuoristoissa pureskelevat kokapuun lehtiä/juovat kokateetä, sillä se auttaa juurikin tuohon vuoristotautiin ja lämmittää. Eli ei, se ei ole kokaiinia. Mutta ilmeisesti kokaiinin valmistuksessa sitä käytetään, näin olen ymmärtänyt.
Huomenna voisikin maistella että miltä ne lehdet sellaisenaan maistuu. Täytyy vaan muistaa ettei nielase, sillä niistä voi mahdollisesti saada kunnon vatsakivun..


Voin kyllä hyvällä mielin suositella tätä meitin hostellia muillekin, Ecopackers Cusco, mukava henkilökunta, siisti, huoneet hyvät, lähellä keskustaa ym.


Nyt laittautuun valmiiks ja sit lähdetään Kaisan kanssa kaupungille ja suklaamuseoon :P
...
...
Täällä on kyllä erikoinen ilmasto. Aamulla oli kylmä ja laitoin pari pitkähihasta ja takin päälle, sitten kun päästiin ulos ja aurinko alko paistaan, niin olisi pitänyt olla t-paita päällä, lämmitti niin kovin, ja sitten taas parin tunnin kuluttua piti olla takki päällä, kun aurinko häipyi ja hetken kuluttua alkoi tulla myös vettä aika reippaasti, ja nyt näyttää siltä että loppuilta satelee. Niin ja kyllähän se ukkostikin pari kertaa kunnolla.

Tänään kierrettiin kaupunkia, oli joulumarkkinat Plaza de armas-aukiolla, ihan tässä lähellä ja sieltä ostin ihanan "peru-pipon". Sellasia mitä nyt voitte kuvitella näkevänne kaikilla perulaisilla jotka kävelee laaman kanssa :)
Niin ja tulihan niitä laamojakin vastaan. Hauskan näköisiä. Vois itellekin ottaa yhen lemmikiksi. Muualla maailmassa kävellään koirien kanssa kaupungilla, niin täällä kävellään laamojen kanssa. :)

(osa mun blogissa olevista kuvista on Kaisan ottamia, kuhan mainitsin) ;)


Käytiin myös suklaamuseossa, jossa saatiin vähän maistella suklaita ja maistettiin myös kaakaopapua. Hmmmmm, ei ihan ollut mun makuuni sellaisenaan, tosi vahva kitkerä maku. Onneks suklaa on toisen makuista :P


Oltiin aateltu mennä tänään saunomaankin, mutta sauna olikin kiinni jonne oltiin menossa. Ois täällä pari muutakin, mutta nyt kun sataa niin ei kiinnosta lähteä tuonne ulos tarpomaan ja ehkä nekin paikat olisi kiinni, joulun takia. Mennään sitten jouluillalliselle täällä hostellissa, ne järjestää jonkun buffen.

Lounas käytiin syömässä jälleen edullisesti. Alkuruoka, pääruoka ja jälkkäri+juoma ~2€. Meille sopiva budjetti :) Mutta noin edullisia paikkoja täytyy vähän aikaa etsiä, sillä Cuscoo n niin turistipaikka että hinnat on korkeammalla kuin muualla Perussa.



HYVÄÄ JOULUA! FELIZ NAVIDAD!


2 kommenttia:

  1. Eikö enempää kuvia suklaamuseosta??

    Essi

    VastaaPoista
  2. osasnpahan ilman Essiä, eikä täälläkään suklaat lopu millään, vov-vov

    VastaaPoista