maanantai 23. joulukuuta 2013

Perillä, vihdoin!

Tuntuihin tuo matka jossain kohti hiukkasen pitkältä. Sunnuntaina 11.30 lähdin kotoa ja hostellilla olin n.18.00 maanantaina, että laskepa siitä. Nytkin nukuttaa, mut jämähdin vaihteeksi nettiin.

Täytyy kyllä kehua LAN lentoyhtiötä, tykkäsin kaikin puolin kovasti. Ja sattui viereen istumaan vieläpä mukava britti, jonka kanssa sai juteltua matkustelusta, joten ei aika tullut pitkäksi ja kyllähän sain myös nukuttua seitsemisen tuntia koneessa.
Liman kentällä oli odottelua n.8h, joka alko jossain vaiheessa käydä jo puuduttavaksi. Mutta jälkeenpäin voi sanoa, että onpa ohi sekin. Istuskelin ikkunan reunustalla ihmisiä seuraillen, mukavaa puuhaa! :) juttelin hetken jonkin bolivialaisen naisen ja pojan kaa, myöskin oikein mukavia. Ja sitten tulikin ne "ei niin mukavat" ihmiset, eli kaks äitiä n.6-7lapsen kanssa (kyllä menin jo laskuissa sekasin), jutteli niitä näitä ja istu lähettyville ja äiti yritti siinä "antaa"(=myydä) mulle Perun rahaa ja jossain vaihees yks pojista alko liian läheiseksi mun rinkan narujen ja vetoketjujen kanssa, jolloin ärähdin ja siihen loppu se kerjääminen..tai miksi sitä nyt sanoisikaan. Jonka jälkeen toinen äideistä juoksutti lapsia koko ajan menemään turistien perään ja aneleen almuja ym. Inhottavaa touhua, mutta kai sitä tekee mitä vaan jos ei rahaa ole.
Niin ja Limassa piti ottaa rinkka itelle, mennä tullin läpi ja sit tsekata se uudelleen Cuscon lentoa varten. Luulin jo et mun rinkka oli jäänyt Espanjaan, sillä se tuli ihan viimeisten joukossa ja sillä kesti kaaaauuuuaaan tulla. Loppu hyvin kaikki hyvin :)
Lima-Cusco lento meni mukavasti myös, kalifornialaisen eläkeläispariskunnan juttusilla. Ja vaikka isot lentokoneet on kaikista mukavimpia lentää pitkiä matkoja, niin kyllä pikkukoneet, jolla Cuscoonkin lensin, niissä on oma fiilis, kun ne heittelehtii ja tärisee ihan eri tavalla kiidossa. Ihana tunne! :)

Hostellille päästyäni näin Kaisan pian, lähdettiin syömään kanaleikkeet+olut (~3€) ja sit kuumaan suihkuun ja nyt yritän päästä unille.

Kyllä täällä yli 3000m muuten tuntee miten helposti hengästyy ja päässä on pieni jomottava tunne koko ajan. Mutta se on normaalia kuulemma, eiköhän se tästä helpotu. Ja pari päiväähän me vaan täällä ollaan, ja sen jälkeen jatketaan alemmille tasangoille.

En saa kuvatekstejä, joten: Kaksi ekaa kuvaa on matkalta Cuscoon ja vika ekalta illalliselta Cuscossa. (oli varmaan vaikea arvata)
1 kommentti:

  1. Böö, kai tää si toimii, kun olen yksin, hau ja terkkuja

    VastaaPoista