sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Machu Picchu <3

Aamulla kello soitti kuudelta ja lähdettiin kohti busseja, joilla pääsee Machu Picchulle, maksoi 26,50solia/suunta. Joten otettiin vaan meno ja päätettiin kävellä reitti sitten alas.
Kadulta ostettiin aamupalasämpylät ja pian jo päästiinkin Machu Picchun porteille. Matka on puolisen tuntia bussilla, bussit on uusia ja niitä lähtee MONIA.
Oli kyllä aika uskomaton tunne olla Machu Picchulla, sillä niin monia kuvia siitä nähnyt ja ihaillut niitä ja nyt sit itse seisoi siellä korkealla ja katseli raunioita.
Alueella kierreltiin kolmisen tuntia, rappuja ylös alas, laamoja katsellen, ihastellen maisemia, ottaen satoja valokuvia ja käytiin yhdellä Inka Bridgellä (alla).
Oltiin seitsemän jälkeen raunioilla ja se oli ihan paras aika. Oli vielä viileähköä, vähän sumua, eikä kauheasti ihmisiä. Sitten kymmenen jälkeen se aurinko alkoikin paistamaan välillä, tuli kuuma ja ihmiset lisääntyivät lun oltiin lähdössä pois.
Eli suosittelen, kenellä vaan on pari päivää aikaa näillä seuduilla, niin olemaan kaksi yötä Aguascalientesissä, että pääsee ennen turistijunan ihmisiä ylös ja muutenkin päivän jälkeen on hieman väsynyt olo, joten sitten voi kierrellä katuja, käydä syömässä ja rentoutua ja seuraavana aamuna vasta lähteä junalla pois.

Takasin tullessa tosiaan käveltiin alas, ensin tietä pitkin, mutta sitten löydettiin rappuset, joita pitkin pitäisi kulkea metsän läpi. Niitä rappusia oli melkoisesti, mutta onneksi oltiin menossa alaspäin. Meillä meni siinäkin n.tunti, vaikka alhailla on kyltti, jossa sanotaan että ylöspäin menisi tuo tunti kävellä...saa olla kyllä aikamoinen kunto ja urheiluhullu, jos niin nopeasti pääsee raput kiipeämään. Ei onnistuis ainakaan multa.
Suihkuun, pikku torkut ja syömään. Nyt on pari päivää tullut käveltyä ihan kiitettävästi, mutta hyväähän se vaan tekee, eikö? :)
Huomenna aamujuna lähtee pikkasen ennen 9.00 Ollantaytamboon ja sieltä sit bussilla Cuscoon, jossa aateltiin pesettää pyykki ja lounastaa ja katotaan mitäm uuta ehitään ja sitten kahdeksalta illalla matka alkaa kohti Arequipaa.

2 kommenttia:

  1. Hymyileekö noi laamat pyydettäessä vai ihan vapaaehtoisesti? Eikä minusta kyllä olisi kulkemaan noissa maastoissa :)hau-hau

    VastaaPoista
  2. Ne on kyl aika hymyileväisiä kavereita :)

    VastaaPoista