keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Joulupäivä 2013

Eilinen joulubuffet meni multa vähän ohi osaksi, sillä pääruoan aikoihin aloin voimaan niin pahoin ja huimasi, että päätin lähteä sänkyyn. Sain mä sentään vähän syötyä herkullista kalkkunaa, mutta ei oikein maistunut. Oli siis varmaan hieman korkeuserosta johtuvaa vuoristotautia, ruoan kanssa nautitulla oluella voi olla osuutta asiaan. Sillä alkoholi ei ainakaan auta näissä korkeuksissa mihinkään. No mutta mukava alkuilta oli kuitenkin ja aamulla taas hyvä olo.


Nyt ollaan siis 3300m ja aamulla lähdettiin kävelemään yhdelle kukkulalle, jolla oli Cristo Blanco (tai joku tuon niminen) ja sitten oltiinkin jo 3600m. Siellä oli oikein vihreää, upeat maisemat Cuscoon ja laamoja nähtiin, niin ja monia koiria siellä kuljeskeli myöskin. Tännekin voisin taas perustaa yhden iiiison koiratarhan.. :/

Muille tiedoksi, ketä tuonne kukkulalle haluaa kävellä. Niin sinnehän pääsee myös esim. taksilla tai sightseeing-bussilla, mutta ei se kävelykään paha ollut, kun rauhallisesti menee. Mutta siinä ennen "porttia" on paikallisia jo tarjoamassa hevoskyytejä ym. ja varmasti kyselevät onko lippu maksettu tms. Niin sinne ei siis mitään lippua tarvitse, ihan ilmaista mennä katsomaan tuota Cristoa. Siellä on kyllä kai jotain raunioita, joihin sit tarvii maksaa pääsymaksu,m utta en siitä tiedä sen enempää.

Keskusaukiolla oli myös vähän joulun juhlintaa ja tansseja/kulkueita. 
Käytiin paikalisessa supermarketissa ostamassa hieman eväitä Machu Picchua varten, sillä siellä on hieman kalliimpaa, joten osteltiin kaikkea naposteltavaa ja hedelmiä, ettei tarvi ainakaan monesti päivässä käydä syömässä ravintoloissa.

Tän päivän lämmin ruoka oli kanaa, riisiä, salaatteja ja ranskiksia, huimalla 6,5 solilla ja jälkkäri alla, Inca Colaa (kauhean makeaa, mut pitää sitä maistaa kun täällä on) ja joulukakkua.













1 kommentti:

  1. Kumpi noista kahdesta onn laama, musta vai valkopäinen? mur-mur

    VastaaPoista