tiistai 7. tammikuuta 2014

Cholitas

Aamu ei olis voinut paremmin alkaa, sillä mentiin saunaan! :) Parin korttelin päässä oli paikka, jossa oli höyry- ja "kuiva"sauna, sekä uima-allas. Tuntui hyvältä, kun muuten on niin viileää. Tosin tänään päivällä kyllä paistoi sen verta aurinko, että pystyi oleen ilman takkia ja hanskoja ;)

Sitten päästään siihen, mistä olin jo kauan intoillut. CHOLITAS! Hmm, aikast erikoinen show, ennennäkemätön, välillä hauska, välillä meni hieman yli niiden esitykset. Eli joka sunnuntai La Pazin "Altossa" on Cholita-show, bolivialaiset naiset tappelee. Itselläni ei pahemmin ollut käsitystä mitä tuleman pitää, mutta se kuulostaa niin oudolta, että piti itse mennä katsomaan. 
Turistilippu maksoi ovelta 50 boliviaanoa (~5€), mutta siihen sisältyi snacksit ja souvenier, sekä paikat eturivissä.
Nyt se on sitten nähty, ihan jees, mutta ei nyt mitään hurrattavaa. Oli miehiä ja naisia kehässä, "tappelivat" ja esiintyivät, mutta vaikka se on show, niin pari kertaa näytti siltä että muutamaa heistä olisi oikeasti sattunut..tiedä sitten.
Jos joku menee showta katsomaan, niin suosittelen olemaan taaimmaisessa rivissä, se ehkä hieman suojaa, sillä tällä kertaa ainakin lensi monesti juomat/pullot/cholita yleisön sekaan. 
Mutta laittelen parit kuvat, niin ehkä saatte enemmän selkoa. :)
Ai niin, just kun päästiin minibussilla Altoon, niin tuli iso vesi/rae/ukkoskuuro, oltiin sitten yleisvessan aulatiloissa suojissa, kuten muutamat kymmenet muutkin ihmiset. Ennen Cholitoihin menemistä, etsittiin vähän jotain syötävää ja alueella on isot markkinat myöskin, siellä näin ekaa kertaa laaman kuolleita sikiöitä :/ hyi! Oon niistä lukenut ja huomenna itseasiassa ollaan menossa yksille markkinoille, joilla niitä pitäisi olla enemmän ja kaikkea muutakin ällöttävää. Täällä paikalliset ostavat laaman sikiön ja laittavat sen uuden talonsa alle tuomaan onnea...uskoo ken tahtoo..

Illallinen käytiin syömässä eräässä libanonilaisessa ravintolassa, oli huippuhyvää! Paikallista ruokaa maistettiin tänään pikkasen, pieniä "salteña"sia, hieman kuin empanadas; öljyssä paistettu, sisällä oli kanaa,perunaa ja hieman kastiketta. 

Huomenna markkinoita, ostoksia ja kaupunkikierrosta. Illalla sitten kohti Potosia.

Vaikka La Pazissa on viileää/kylmää/sateista, niin on kaupunki antanut paremman kuvan, kuin mitä olin siitä ajatellut. Kannattaa siis ehdottomasti stopata pariksi päiväksi täällä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti