perjantai 3. tammikuuta 2014

Puno ja Titicaca järvi

Hmm, Puno. Ihan ok stopata tänne yhdeksi yöksi, mutta eipä sitä mielestäni paljon menetä jos ajaa vaan ohitse. Ihmisillä on eri mielipiteitä, että onko Titicaca järvi ja sen kelluvat saaret parempia Bolivian vaiko Perun puolelta. Me voidaan todeta se sitten huomenna.
Me tehtiin tänään 2,5t retki (25pen) kahdelle kelluvalle saarelle. Ihan kiva niissä oli käydä katsomassa, mielenkiintoisia paikkoja ja asumuksia heillä. Mutta tosiaan, niin turistimaisia jo tänä päivänä.
Retken jälkeen käytiin varaamassa liput huomis aamuksi Copacabanalle, Bolivian puolelle, lähtö klo 7.30. Kuulemma n.kolme tuntia menee ja maksettiin 15pen/naama.
Ihan kiva mennä tuo rajanylitys järjestetyllä kyydillä, kun jos menis omatoimisesti, niin tarvis vaihtaa autoa/bussia/taksia pari kolme kertaa, eikä niissä kuitenkaan hinnoissa ole paljon mitään eroa.
Tuon kelluvien saarten jälkeen olikin jo niin pimeää, että haettiin vaan vähän ruokaa kaupasta ja tultiin hostellille ja pian nukkuun. Ei kiinnostanut edes lähteä Punon keskustaan, kun ei siellä oikein kai ole mitään. Eli ollaan todellakin huomisaamuna ihan valmiita jatkamaan matkaa.
Titicaca järvi on maailman korkeimmalla sijaitseva järvi, että kyllä täällä taas on paljon viileämpää kuin mitä oli Arequipassa. Ollaankohan me nyt n.3800m merenpinnan yläpuolella. Mutta ei enää Cuscon ekojen päivien jälkeen ole ollut huonoa vointia/päänsärkyä, eli tähän korkeuteenkin tottuu, mitä nyt vähän hengästyy helpommin.

1 kommentti: