tiistai 7. tammikuuta 2014

Potosi

(tiistai) 
Ooh, mikä yöbussi meillä oli. Ostettiin kallein, koska matka kesti 11tuntia ja oli yö, eli otettiin bussi, jossa penkit saa lähes makuuasentoon. Oli kyllä hintansa väärti, ja siis maksu oli 129boliviaanoa eli n.14€. Ja jaloillekin oli tilaa vaikka kuinka ja leveät istuimet. Suosittelen, yhtiö oli El Dorado.
Nukuin kyllä lähes koko yön, välillä vaan heräs tärinään kun tuntui että suurin osa tiestä oli kuoppaista hiekkatietä, tai sitten kuski vaan osasi etsiä isoimmat kuopat tieltä. Ehkä oli hyvä että oli pimeää, eikä tullut nähtyä missä sitä ajeltiin.
Nyt ollaan siis Potosissa, maailman korkeimmalla sijaitseva kaupunki, ollaan pikkasen päälle 4000m. Mutta täältä kun lähdetään, niin aletaan valumaan vain alaspäin, eli pian nämä vuoristo-olot loppuu.

Tänään on välillä paistanut aurinko tosi lämpimästi ja välillä tullut kunnon ukkos/sade/raekuuroja...koittais päättää..

Huominen vielä ollaan täällä, vaikka ei sitä tekemistä ihan älyttömästi ole tässä kaupungissa, mutta halutaan levätä hetki, ennen kun taas mennään ja sitten pian ollaankin kolmen päivän retkellä suola-aavikolla.
Äsken tultiin illalliselta. Hmmm, miettikääs, aamupala syötiin "turistipaikassa", jossa palvelu huonoa ja hidasta ja pieni aamiainen, maksoi 39 boliviaanoa. Äsken löydettiin paikallisten suosima paikka, jossa hyvät hampparit (x2) ja litran olut puokkiin, 40boliviaanoa ja oli niin paljon parempi ja tuli vatsat täyteen. Eli arvatkaas vaan mihin mennään huomenna lounastaa. Kyllä, jälkimmäiseen paikkaan, jossa myös esim. salaatit ja keitot oli n.8-12 boliviaanoa.

Samoin nyt ollaan yhdessä Lonely Planetin suosimassa hostellissa (La Casona). Suihku ja wc:t samassa kopissa x4, eli kauheat jonot, hieman tökerö palvelu ja asutaan 10 hengen dormissa, ja kai koko hostellissa on 5 pistorasiaa!!! Ja netti toimii vain aulassa.
No, mentiin huviksemme kysymään tien toiselta puolelta, mitä heidän hostellissa (Hostal Compania de Jesus) on tarjota. Sama hinta, mutta pistorasioita on enemmän, OMA huone ja ystävällinen palvelu + wc ja suihku erikseen toisistaan.
Olisi vaan pitänyt aamulla mennä sinnekin kysymään, mutta kaikesta oppii. :)

Pian nukkumaan ja pesemään parin päivän meikit pois.. :P

(keskiviikko)
Tänään käyty vähän kameran kanssa pyörimässä kaduilla, latailtu kuvia, etsitty uusia sohvia matkalle, syöty kaikkea hyvää ja kiivettiin katedraalin kellotorniin katselemaan Potosin maisemia, kyllä kannatti. Eikä rappusiakaan ollut kuin 95(tuntui vähemmältä), mutta hienot maisemat oli! Sisäänpääsy 15 boliviaanoa ja siellä sai myös opastuksen kirkon historiasta.
Huomen aamulla mennään bussiasemalle, yritetään päästä klo 10.00 bussiin, joka vie meidät Uyuniin.
Seuraavat kertomukset siis sieltä.

Täälläpäin on pian meneillään yhdet ralliajot. Dakar Rally. En nyt kauheasti siitä tiedä, mutta ilmeisesti vielä ovat Argentiinan puolella, ensi viikonloppuna Uyunin paikkeilla ja sieltä ajavat Chileen. Ehkä mekin nähdään niitä jossain Chilen puolella, mahdollisesti! :)






1 kommentti:

  1. La Casonaan minäkin päädyin, vaikka minulla ei ollut edes Lonely Planetia. Tämän kolmen päivän retken meikäläisen kohdalla järjesti Cordillera Traveller ja hienosti meni. Ensin kaksi päivää erämaassa ja sitten kolmantena kävimme viettämässä muutaman tunnin suola-aavikolla. Olin ihan ok retki.

    VastaaPoista