torstai 9. tammikuuta 2014

Uyuni

Aamulla hypättiin taksiin Potosissa, joka vei meidät bussiasemalle josta lähtee bussit Uyuniin. Satuttiin täydelliseen aikaan, sillä just yks bussi oli lähdössä mihin mahduttiin, 35boliviaanoa. Matka kesti nelisen tuntia ja maisemat oli hienoja, oli aavikkomaista, paljon kaktuksia, mutta myös lumihuippuiset vuoret pilkahteli välillä.

Uyuni on ihana pikku paikka, turistinen, mutta kiva kylä. Löydettiin kiva hostelli läheltä plazaa (La Avenida), 40boliviaanoa/yö ja on siisti.
Tää koko kylä on kyllä niin innoissaan ja juhlatunnelmissa sen Dakar rallin takia, joka puolella maalataan ja siivotaan ym ja poliiseja on varmaan sata. Tulee siis olemaan iso tapahtuma täällä Boliviassa, niinkuin varmaan muuallakin missä ajelevat.
Me käytiin varaamassa retki Salar de Uyunille, kierrettiin joka firmassa kyselemässä, mutta hinnat on nyt 900-1000boliviaanossa. Eli kolmen päivän retki ruokineen ja majoituksineen ja lopulta päädytään Chilen San Pedro de Atacamaan. Me (oikeastaan Kaisa) sai tingattua meille retken 850. Toivotaan et on hyvä yhtiö, eipä niistä niin osaa ennalta sanoa, kun yhtiöitä on kymmenittäin, jotka retkeä tekevät.
Tosin, vaikka lupasivat että lähtö on huomen aamulla, niin katsotaan mitä tapahtuu aamulla. Sillä muutamat firmat ei tee nyt tuota retkeä, Dakarin takia. Mutta toivotaan parasta. Eikä sille sit voi mitään jos ei päästä lähtemään, sitten vietetään täällä viikonloppu katsoen autoja ja lähdetään tiistaina.

(perjantai)
No kyllähän me päästään lähtemään, jee! Tätä(kin) on odotettu, tulee olemaan niin hienoja paikkoja matkalla Chileen, että.. :)

Kuullaan seuraavan kerran Chilestä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti